شغل انفورماتیک چیست ؟ معرفی کامل رشته های مرتبط با انفورماتیک

بلاگ

مهندسین انفورماتیک در دنیای امروز فعالیت های مهمی در سازمان ها و موسسات بر عهده دارند. جمع آوری اطلاعات و ذخیره سازی آن ها بر عهده شغل انفورماتیک است. این دسته از مشاغل با استفاده از داده های جمع آوری شده راهکارهای مناسبی برای حل مشکلات ارائه می دهند. این رده شغلی، طیف گسترده ای از مشاغل را در بر می گیرد. مهندسین نرم افزار، کامپیوتر، مدیریت فناوری اطلاعات و... در زیر مجموعه های شغل انفورماتیک قرار می گیرند. زمینه فعالیت مهندسین انفورماتیک بیشتر در خصوص مدیریت داده ها است.

 

طیف رشته های مرتبط با انفورماتیک

بسیاری از رشته ها با انفورماتیک مرتبط هستند. حتی در برخی از رده های شغلی از میان این رشته ها، مهندس انفورماتیک و داده های اطلاعاتی انتخاب می شوند. بسیاری از رشته ها با داده های اطلاعاتی سر و کار دارند. در این زمینه مشاغل مهندسی علوم کامیپوتری، رشته های مرتبط با هوش مصنوعی و... از رشته های شاخص مربوط به انفورماتیک به شمار می روند. این روزها در صنایع بهداشتی، آموزشی، مالی و... از مهارت های هر یک از این شاخه های شغلی و تحصیلی استفاده می شود. 

شغل انفومارتیک چیست؟

مهارت های مورد نیاز شغل انفورماتیک 

برای داشتن این مشاغل باید حتما به مهارت های مورد نیاز این حیطه دقت داشته باشید. مهندس انفورماتیک باید در بسیاری از زمینه ها مهارت داشته و این مهارت ها را در انجام وظایف خود به کار ببرد. برخی از آن ها را در زیر مشاهده می کنید:

مهارت برنامه نویسی 

یکی از مهمترین زیرمجموعه ها و رشته های مرتبط با شغل انفورماتیک، برنامه نویسی است. در صورتی که مهندس انفورماتیک باید مهارت های بی شماری داشته و تخصص کافی در زمینه برنامه نویسی به دست آورد. این مهارت در زبان های مختلف مورد نیاز این رده های شغلی خواهد شد. با این روش توسعه و پشتیبانی از سیستم های اطلاعاتی بسیار ساده تر می شود. 

تسلط بر شبکه های کامپیوتری  

یکی از مهمترین رشته های مرتبط با انفورماتیک رشته شبکه کامپیوتر است که پیکربندی و ارتباطات شبکه را ساده تر می کند. این مهارت ها در راستای تامین امنیت اطلاعات ضروری شبکه نیز مورد استفاده قرار می گیرند. به همین خاطر بهتر است در این سطوح شغلی به این مهارت ها نیز مسلط باشید. 

مهارت های مدیریت داده 

از دیگر مهارت هایی که در زمینه فعالیت های مشاغل انفورماتیک تاثیرگذار هستند، مدیریت داده ها است. طراحی و پیاده سازی و نگهداری از انواع داده های اطلاعاتی در راستای مدیریت داده های سازمانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و یک مهارت بسیار مهم به شمار می رود. 

مهارت های مدیریت داده

مهارت های مدیریت پروژه 

شاخه های مدیریت داده نیز می توانند در این زمینه فعالیت داشته باشند. مهارت های مدیریت پروژه برای تامین هزینه ها و بودجه و مانیتورینگ پیشرفته پروژه مورد استفاده قرار می گیرند. 

شما می توانید برای برقراری ارتباط با یک واحد انفورماتیک به ایمن نت مراجعه کنید.

مسئولیت های واحد انفورماتیک موسسات 

شغل انفورماتیک مسئولیت های بسیار زیادی برای فرد به وجود می آورد. مسئولیت بخش های مختلف فناوری اطلاعات هر یک از مهمترین مسئولیت های این رده های شغلی به شمار می روند. علاوه بر آن موارد زیر نیز در حیطه مسئولیت های شغل انفورماتیک قرار می گیرند:

  1. مدیریت شبکه و داده های اطلاعاتی
  2. پشتیبانی های فنی از شبکه های اطلاعاتی
  3. ارتباطات مناسب در سیستم شبکه 
  4. برنامه نویسی در راستای توسعه شبکه
  5. مدیریت وب سایت شبکه
  6. توسعه کلیه برنامه های اطلاعاتی سازمان ها 

هر یک از مسئولیت های این واحدهای شغلی در رابطه با حل مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه با برخی از مهمترین وظایفی که بر عهده این مشاغل گذاشته می شوند، آشنا خواهید شد:

مراقبت از شبکه 

مراقبت از سیستم شبکه در برابر ویروس ها و مشکلات بدافزارها اهمیت بسیار زیادی دارد و از سلامت شبکه موجود محافظت می کند. شما می توانید با استفاده از این تکنیک ها شبکه ای کارآمدتر داشته باشید. 

پشتیبانی فنی از شبکه 

در سیستم یک شبکه فعال مشکلات بسیاری به وجود می آیند که باید حتما حل و فصل شده و به آن ها رسیدگی شود. با استفاده از خدمات پشتیبانی شبکه و اجزای فنی به کار رفته در آن می توان از بروز بسیاری اختلالات در سیستم شبکه پیشگیری کرد. این وظیفه مهم در رابطه با بسیاری از مشاغل حوزه انفورماتیک مورد توجه قرار می گیرند. .

شغل انفومارتیک چیست

تعمیر و به روز رسانی تجهیزات آی تی

یک مهندس انفورماتیک وظیفه دارد که کلیه تجهیزات موجود در سیستم شبکه را تعمیر کرده و از آن ها نگهداری کند. به این ترتیب شبکه مورد نظر به خوبی حفاظت شده و کارایی بیشتری خواهد داشت. 

مشاغل مربوط به  انفورماتیک

مهارت های شغل انفورماتیک این روزها در بسیاری از موسسات و سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از این مشاغل را در زیر مشاهده می کنید:

  1. مشاغل پژوهشی و مدیریت داده ها در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی
  2. مدیران فناوری اطلاعات سلامت در بیمارستان ها و مراکز مرتبط با این حوزه
  3. سازمان ها و مراکز دولتی حوزه سلامت
  4. راهنمایی شرکت های انفورماتیک 

این مشاغل فرصت های شغلی بی شماری در سیستم پیشرفته اطلاعاتی سازمان ها و ارگان های امروزی دارند. به همین خاطر انفورماتیک به عنوان یکی از بازارهای شغلی بسیار فعال در کشور ما به شمار می رود. مشاغلی مانند متخصص پشتیبانی شبکه، مدیریت وب، متخصص امنیت فناوری، دانشمند داده، مهندس نرم افزارا، تحلیلگر سیستم.

جمع بندی

در این بخش با یکی از پرطرفدارترین مشاغل امروزی در حیطه فناوری و اطلاعات آشنا شدیم. شغل انفورماتیک به مهارت های بسیار زیادی نیاز دارد. هر یک از این مهارت ها یکی از شاخه ها و رشته های مرتبط با انفورماتیک را تشکیل می دهند. به همین خاطر بسیاری از رده های شغلی در سازمان ها و موسسات نیز از میان رشته های مرتبط با انفورماتیک انتخاب می شوند. با در نظر گرفتن مسئولیت ها و مجموعه وظایف مهم این رده های شغلی اهمیت وجود این مشاغل در دنیای امروز پررنگ تر از همیشه خواهد شد. فرصت های شغلی مربوط به این حوزه نیز در حال افزایش هستند که برخی از آن ها را در این بخش معرفی کردیم. 

نویسنده - علی کریمی نوشته شده توسط : علی کریمی

از سال 98 در زمینه سئو فعالیت دارم و در سایر زمینه های مارکتینگ مانند گوگل ادز و برخی روش های تبلیغاتی فعالیت و مطالعه دارم. نوشتن رو به صورت خودآموز یاد گرفتم و همواره در حال یادگیری هستم تا ساده‌تر بنویسم. امیدوارم که بتونم یک متن ساده و روان در اختیار شما قرار بدم تا بتونید مطالب مورد علاقتون رو بدون پیچیدگی بخونید. در شبکه‌های اجتماعی به راحتی می‌تونید با من در ارتباط باشید.

امتیاز : 5
تعداد رای : 1